انواع سکه طلا کدام است؟
انواع سکه طلا از گذشته تا کنون یکی از مطمئنترین و محبوبترین روشهای سرمایهگذاری بوده است. ویژگیهایی مانند حفظ ارزش سرمایه با وجود تفاوت قیمت خرید و فروش طلا، نقدشوندگی سریع و راحت و … سبب شده است که افراد زیادی برای سرمایهگذاری، به خرید و فروش انواع سکه های طلا بپردازند.
در این مقاله از دیجیزرگر مشخصات انواع سکه طلا را بررسی میکنیم. پس تا انتها همراه ما بمانید.
در این مقاله خواهید خواند :
معرفی انواع سکه طلا
تنوع انواع مدل سکه طلا در بازارهای داخلی و خارجی زیاد است. هر یک از سکهها دارای ویژگیهای خاص خود است. شناخت این ویژگیها به خرید مطمئن و راحت شما کمک میکند.
1. سکه طلا داخلی
انواع سکه طلا موجود در بازار که در ایران ضرب میشوند در دسته سکه طلا داخلی و رسمی ایران قرار میگیرند. سکه امامی، سکه تمام بهار آزادی، نیم سکه، ربع سکه، سکه پارسیان و سکه گرمی از انواع سکه طلا در ایران هستند. سکههای طلا داخلی معمولاً در دو وزن مختلف 8 گرم و 17 گرم موجود هستند. این دسته انواع سکه طلا برای سرمایه گذاری مناسب میباشند.
2. انواع سکه طلا خارجی
سکههایی که در خارج از ایران ضرب شده و در ایران به عنوان یک کالای وارداتی شناخته میشوند در این دسته قرار میگیرند. انواع سکه طلا در ترکیه، سکههای کرهای، آمریکایی، کانادایی و چینی از مشهورترین سکههای خارجی هستند. این سکهها در بازارهای بینالمللی شناخته شدهاند و از نظر وزن، طراحی و عیار طلا با یکدیگر متفاوت میباشند.
3.انواع سکه طلا قدیمی
انواع سکه طلا باستانی و قدیمی مانند انواع سکه طلا ساسانی، انواع سکه طلا پهلوی و … به عنوان آثار هنری و تاریخی مورد توجه قرار میگیرند. این سکهها برای علاقهمندان به تاریخ و آثار هنری اهمیت ویژهای دارند و بیشتر به عنوان اشیای قیمتی جمعآوری میشوند.
4.انواع سکه طلا اسلامی
سکههایی که در دورههای مختلف تاریخی اسلامی ضرب شدهاند نیز در دسته انواع سکه های عتیقه طلا قرار میگیرند. مانند انواع سکه طلا محمد رسول الله، سکههای ضرب شده در دوران خلافت عباسیان، فاطمیان و سایر حکومتهای اسلامی و …
انواع سکه طلا برای سرمایهگذاری کدام است؟
چه نوع سکه طلا بخریم؟ آشنایی با انواع سکه طلا به شما کمک میکند که بهترین گزینه را برای سرمایهگذاری با توجه به هدفتان انتخاب کنید. به عنوان مثال اگر قصد دارید به عنوان هدیه طلا برای نوزاد دختر و طلا برای نوزاد پسر، سکه خریداری کنید، میزان بودجه شما با خرید سکه به قصد سرمایهگذاری متفاوت است!
بنابراین در قدم اول باید سرمایه و هدف خود را تعیین کرده و سپس با توجه به فرق انواع سکه طلا، بهترین گزینه را انتخاب کنید.
1. سکه تمام بهار آزادی
سکه تمام بهار آزادی یا همان سکه امامی یکی از محبوبترین و شناخته شدهترین انواع سکههای طلا برای سرمایهگذاری در ایران است. انواع سکه تمام طلا معمولاً دارای عیار 21.6 و وزن 8.133 گرم هستند که معادل یک اونس طلا میباشد. سکههای بهار آزادی از سال 1358 تا 1370 ضرب شدهاند و طرحی از یک گل و خطوط هندسی دارند.
2.سکه امامی
سکه امامی مانند سکه بهار آزادی دارای عیار 21.6 و وزن 8.133 گرم میباشند. سکههای امامی از سال 1370 به بعد ضرب شدهاند و روی شکل انواع سکه طلا امامی، تصویر امام خمینی (ره) نقش بسته است.
3.انواع نیم سکه طلا
نیم سکه طلا ظاهری شبیه به سکه بهار آزادی دارد. وزن نیم سکه حدود 4.0665 گرم است و عیار آن معمولا 22 یا 24 میباشد. از آنجایی که وزن آن نسبت به تمام سکه کمتر است، قیمت پایین تری داشته و برای سرمایهگذاری با حجم کمتر مناسب میباشد.
4.ربع سکه طلا
ربع سکه نیز همانند نیم سکه برای سرمایهگذاری با حجم کم مناسب است. عیار آن 22 یا 24 است و وزنی برابر با 2.52330 گرم دارد. ربع سکه به عنوان کوچکترین واحد سکههای بهار آزادی شناخته میشود.
5.انواع سکه طلا پارسیان
سکههای پارسیان برخلاف سکه امامی و انواع سکه بهار آزادی دارای وزن و طرح ثابتی نیستند و در وزنها و طرحهای متنوعی تولید میشوند. وزن انواع سکه های طلا پارسیان و قیمت مناسب، آنها را به محبوبترین انواع سکه کادویی طلا تبدیل کردهاند. سکههای پارسیان با وزنهای مختلف از چند سوت تا چند گرم تولید میشوند و به راحتی در بازار قابل خرید و فروش هستند.
6.انواع سکه طلا گرمی
انواع سکه یک گرمی طلا که توسط بانک مرکزی ضرب میشود، در سالهای اخیر به عنوان یک گزینه جذاب برای سرمایهگذاری در بازار طلا به ویژه برای افرادی با بودجههای محدود، مطرح شده است.
وزن دقیق سکه گرمی برابر با 1.01 گرم و عیار 21.6 است. سکه گرمی حاوی 0.909 گرم طلای خالص است. تفاوت انواع سکه طلا گرمی و سکه پارسیان این است که سکههای پارسیان وزن و عیار متغیری دارند ولی وزن و عیار سکه گرمی ثابت است.
7.سکههای خارجی
انواع طرح سکه طلا خارجی مانند سکههای کرهای، کانادایی و آمریکایی برای سرمایهگذاری در بازارهای جهانی مناسب هستند. این سکهها از نظر قیمت به نسبت سایر سکههای داخلی تفاوت زیادی دارند.
چگونه انواع سکه طلا را شناسایی کنیم؟
تشخیص انواع سکه طرح جدید و قدیم مانند تشخیص طلای اصل از بدل، برای افرادی که به خرید و فروش سکه طلا میپردازند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در ادامه برخی از نکات مهم برای تشخیص اصل بودن نام انواع سکه طلا را بیان میکنیم.
1. بررسی عیار سکه
یکی از مهمترین روشها برای شناسایی سکه طلا اصل، بررسی عیار طلا است. عیار سکه نشاندهنده میزان خلوص طلای موجود در سکه است. عیار طلا معمولاً بر روی سکهها حک شده است.
برای مثال، سکهای که عیار 22 دارد، به این معنی است که از 24 قسمت، 22 قسمت آن طلا خالص است. برای تعیین عیار سکه میتوان از دستگاههای مخصوص استفاده کرد.
2. بررسی وزن سکه
وزن انواع سکه طلا با توجه نوع و عیار آنها مشخص شده است. با استفاده از ترازو میتوان وزن سکه را اندازهگیری کرد و بر اساس اسم انواع سکه طلا، وزن به دست آمده را با وزن اصلی مقایسه کرد. برای مثال، وزن سکه تمام بهار آزادی باید 8.133 گرم باشد.
3. استفاده از آهنربا
از آنجایی که طلای اصل خاصیت مغناطیسی ندارد، برای تشخیص طلای اصل از تقلبی میتوانید از آهنربا استفاده کنید. اگر سکه طلا توسط آهنربا جذب شود، به این معنی است که سکه تقلبی است.
4. بررسی ظاهر سکه
سکههای طلا اصل معمولاً بسیار صاف و با کیفیت بالا ضرب میشوند و دارای ظاهری براق و یکدست هستند. بنابراین اگر سکهای سطحی خراشیده یا کدر داشته باشد، احتمال تقلبی بودن آن زیاد است.
نکات انتخاب انواع سکه طلا مناسب
برای انتخاب انواع سکه طلا مناسب برای سرمایهگذاری به نکات زیر توجه داشته باشید:
- قبل از اقدام به خرید سکه، هدف خود را از سرمایهگذاری مشخص کنید.
- اگر به دنبال حفظ ارزش پول خود در بلندمدت هستید، میتوانید سکههای قدیمی یا خارجی را انتخاب کنید.
- اگر به دنبال کسب سود کوتاهمدت هستید، بهتر است سکههای بهار آزادی یا امامی را خریداری کنید.
- از آنجایی که قیمت سکه طلا تحت تاثیر عواملی مانند نرخ ارز و وضعیت اقتصادی قرار دارد، قبل از اقدام به خرید باید شرایط بازار را بررس کنید.
سخن آخر
خرید انواع سکه طلا برای سرمایهگذاری همواره از محبوبترین گزینهها بوده است. فراموش نکنید که با توجه به تنوع بالای انواع سکه طلا، انتخاب نوع مناسب سکه برای سرمایهگذاری نیازمند دقت و بررسی دقیق است. لازم به ذکر است که اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه اطلاعرسانی دارد. بنابراین اگر در زمینه سرمایهگذاری در سکه طلا تجربه کافی ندارید، قبل از هرگونه تصمیمگیری، حتماً با کارشناسان و مشاوران مالی مشورت کنید.